କ୍ରାଞ୍ଚୁ ଚିକେନ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି- ୮୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିକେନ୍‌କୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କରି ୩୨ ଖଣ୍ଡ କରିବେ । ଏହା ଉପରେ ଗୋଟିଏ ଲେମ୍ବୁର ରସ ଚିପୁଡ଼ି ଦେବେ । ଧଳା ଗୋଲମରିଚ ୫ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ମିଶାଇ ତା’ ଉପରେ ଦେବେ । ମଇଦା ୨୫ ଗ୍ରାମ୍, କର୍ଣ୍ଣଫେର ୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଧ କପ ପାଣିରେ ଫେଣ୍ଟି ଚିକେନରେ ପକାଇ ଭଲ କରି ଗୋଳାଇ ଦେବେ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ଚିକେନ ଖଣ୍ଡକୁ ଆଣି ୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍ ପାଉଁରୁଟି […]

କାଜୁ ଚିକେନ୍ କରୀ

ଉପକରଣ – ଚିକେନ୍-୨ କିଲୋ, ନଡ଼ିଆ କୋରା-୨କପ, ରସୁଣ-୨୦ କୋଲା, ଅଦା-୨ ଇଞ୍ଚ ଖଣୋ, ଧନିଆ-୫ ବଡ଼ ଚାମୁଚ, ଜିରା-୩ ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୮ଟା, ଲବଂଗ-୧୦ଟା, ଡ଼ାଲଚିନି-୬ଇଞ୍ଚର ଖଣ୍ଡେ, କାଜୁ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, କଟା ବଡ଼ ପିଆଜ-୨ଟା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡା-୧ ଚାମୁଚ, ତେଲ-୧୦ ଚାମୁଚ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଏବଂ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ଚିକେନ୍‌କୁ ଭଲ କରି ଧୋଇ ସଫା କରିବେ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ନଡ଼ିଆ କୋରା, ରସୁଣ, ଅଦା, […]

କ୍ରିମ୍ ଚିକେନ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୧. କେ.ଜି ଚିକେନ୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଦେଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଏକ କପା ପିଆଜ ଛେଚି ତା’ ମଧରେ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ୨୫ ଗ୍ରାମ କାଜୁ ବଟା, ୧୫୦ ଗ୍ରାମ ଦହି ଓ ୪ଟି କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାନ୍ତୁ । ଝୋଳ ବହଳିଆ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଚିକେନକୁ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ […]

କୋକନଟ ଗ୍ରେଭୀରେ ଚିକେନ୍

ଉପକରଣ – ଚିକେନ୍-୨କିଲୋ, କୋରା ନଡ଼ିଆ-୪କପ, ଅଦା-୨ ଇଞ୍ଚ ଖଣ୍ଡେ, ସୋରିଷ-୧/୨ କୋଲା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୮ଟି, ଧନିଆ-୮ଟି ଛୋଟ ଚାମୁଚ, ଜିରା-୧ ଚାମୁଚ, ଗୋଲମରିଚ-୧୦ଟା, ଲବଂଗ-୪ଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ-୧ଟି, ତେନ୍ତୁଳି ରସ-୪ଚାମୁଚ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଏବଂ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୨ କପ ନଡ଼ିଆ କୋରାରୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡି ମାଧମରେ ରସ ବାହାର କରି ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ । ଅଦା ଓ ରସୁଣକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ବାକି ୨କପ […]

ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୨ କିଲୋ ଚିକେନ୍‌କୁ ୩୨ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ପରିଷ୍କାର କରିବେ । ସେଥିରେ ବଟା ଅଦା ଓ ରସୁଣ ୨୦ ଗ୍ରାମ୍, ଦହି ୨୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ତେଲ, ୨୦ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଗୋଳାଇ ୩୦ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖିବେ । ଗରମ କରେଇରେ ୧୮୦ ଗ୍ରାମ୍ ତେଲ ପକାଳୁ ସେଥିରେ ୪୦୦ ଗ୍ରାମର କଟା ଆଳୁ ଭାଜି ଅଲଗା ରଖିବେ । ତା’ପରେ ୫୦୦ ଗ୍ରାମର କଟା ପିଆଜ […]

ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟ୍ର

ଉପକରଣ – ଚିକେନ-ଦେଢ଼ କିଲୋ, ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟକ-ତିନି କପ, ଲହୁଣୀ କିମ୍ବା ଘିଅ – ୧୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଆଲୁ-୪ଟା, ଗାଜର-୪ଟା, ସିମଲା ଲଙ୍କା-୪ଟା, ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଏକ ଚାମୁଚ, ଦୁଧ-2 କପ, ପିଆଜ-୮ଟା, ଲବଂଗ-୮ଟା, ତେଜ ପତ୍ର-୪ଟା, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ – ଏକ ଚାମୁଚ, ଲୁଣ- ଏକ ଚାମୁଚ, ମାଂସ ମସଲା-ଏକ ଚାମୁଚ ଓ ମଇଦା-୪ଟେବୁଲ ଚାମୁଚ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତ- ଗରମ ଲହୁଣୀ ବା ଘିଅରେ ଚିକେନ୍ ପକାଇ ୧୦ ମିନିଟ ଭାଜି ଦେବା […]

ଚିକେନ୍ ମାଞ୍ଚୁରିଆନ୍

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥୁବା ଚିକେନ-୧୦୦ଗ୍ରାମ, କର୍ଣ୍ଣଫୋର- ୧୬ ଚାମୁଚ, ଅଜିନ ମଟୋ ଦରକାର ଅନୁସାରେ, ହଳଦୀ-୨ ଚାମୁଚ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୧ ଚାମୁଚ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ – ୨ ଚାମୁଚ, ଅଣ୍ଡା-୨ଟି, ଚିଲି ସସ୍-୮ ଚମୁଚ, ସୋୟାସସ୍-୪ଚାମୁଚ, ଭିନେଗାର-୪ଚାମୁଚ, ଦ୍ବାଇଟ ପିପର-୨ ଚାମୁଚ, କଟା ରସୁଣ-୪ଚାମୁଚ, ଦରକାର ଅନୁସାରେ ତେଲ, ଲୁଣ, ଅରେଞ୍ଜରେଡ଼୍ କଲର ଓ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି-ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ପିସ୍ କରି ପରିଷ୍କାର ଭାବରେ ଧୋଇ ଛାଣି ରଖିବେ । […]

ଚିକେନ୍ ମହାରାଜ

ଉପକରଣ – ଚିକେନ୍-୨କିଲୋ, କାଜୁ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଚାର, ମଗଜ-୩୦୦ ଗ୍ରାମ,ଅଦା-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ରସୁଣ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ପିଆଜ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଗରମ ମସଲା-୫ ଗ୍ରାମ, ପୋଦିନା ପତ୍ର ଗୁଣ୍ଡ-୧୦ ଗ୍ରାମ, ରାଶି-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଧନିଆ-୧୦୦ଗ୍ରାମ୍, କଞ୍ଚା ଅଣ୍ଡା-୮ଟି, ଦୁଧ୩୦୦ ଗ୍ରାମ, ପେସ୍ତା ବାଦାମ-୫୦ ଗ୍ରାମ, ପୋସ୍ତକ-୫୦ଗ୍ରାମ, ଚିନି-୨୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଜିନା ମଟର-୨୦୦ଗ୍ରାମ, ଚିକେନ ମସଲା-୫ ଗ୍ରାମ୍, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ବଟର, ଘିଅ ଓ ଲୁଣ ନେବେ | ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି ପରିଷ୍କାର […]

ଚିକେନ୍ ଫ୍ରାଏ

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୩୦୦ ଗ୍ରାମର-ହାଡ଼ ନଥୁବା ଚିକେନ୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ୧୦୦ ଗ୍ରାମ-କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋ ର, ୧୦୦ ଗ୍ରାମ-ମଇଦା, ଗୋଟଏ-ଅଣ୍ଡା, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଦେଇ ମିଶ୍ରଣ ତିଆରି କରନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଚିକେନ୍‌ରେ ଗୋଳାଇ ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ । ଏହି ପରି ତିନି ଘଣ୍ଟା ରଖିଲା ପରେ ତେଲରେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥର ଚିକେନ୍ ଫ୍ରାଏ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା । ଏହାର ଉପରେ କଟା […]

ଚିଲି ଚିକେନ୍

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥିବା-୧ କିଲୋ ଚିକେନ, ଅଣ୍ଡା-୨ଟା, ରିଫାଇନ ତେଲ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ପିଆଜ-୪୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ- ୧୨ କୋଲା, ଅଦା-୨ ଇଞ୍ଚର ଖଣ୍ଡେ, ଲଙ୍କା – ୭ଟା, ବିଲାତି ବାଇଗଣ ସସ୍-୧୦୦ଗ୍ରାମ୍, ଦହି-୪ ବଡ଼ ଚାମୁଚ, କର୍ଣ୍ଣଫୋର-୪ଚାମୁଚ, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ-୧ ଚାମୁଚ, ଗରମ ମସଲା-୨ ଚାମୁଚ, ୧ ବିଡ଼ା-ଧନିଆ ପତ୍ର, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ହାଡ଼ ନଥିବା ଚିକେନ୍‌କୁ ପରିଷ୍କାର କରି ଧୋଇ ପାଣି ଛାଣି ରଖିବେ […]

ADVERTISEMENT

Recent Posts

Archives

Categories