No Image

ମୁଢ଼ି ଘାଣ୍ଟ

February 3, 2019 foodadmin 0

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ କାଟି ଧୋଇ ସେଥିରୁ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଗୋଳେଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ବୁଟ ଡ଼ାଲିକୁ ଆଗରୁ ବତୁରାଇ ପ୍ରେସର କୁକରରେ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଦରକାର ଅନୁସାରେ […]

No Image

ମସଲା ମାଛ ଭଜା

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ – ବଡ଼ ମାଛ – ୧୦ ପିସ୍, କର୍ଣ୍ଣଫୋର-୪ଚାମୁଚ, ମଇଦା-୨ ଚାମୁଚ, ଅଦା ପୋଷ୍ଟ-୪ଚାମୁଚ, ଭିନେଗାର-୨ ଚାମୁଚ, ରସୁଣ ପୋଷ୍ଟ-୪ଚାମୁଚ, ଜିରା ପାଉଡ଼ର – ୨ ଚାମୁଚ, ଧନିଆ ପାଉଡ଼ର-୨ ଚାମୁଚ, କଟା […]

No Image

ମାଛର ହଳଦି ପାଣି

February 3, 2019 foodadmin 0

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭାଜି ଦେବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଗୋଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ( ଫାଳ ହୋଇଥିବା), ଫୁଟଣ, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ବିଲାତି ବାଇଗଣ ପକେଇ ଭାଜି ଦେବେ । […]

No Image

ମାଛ ଫ୍ରାଏ

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ – କଟା ବଡ଼ ମାଛ -୧ କିଲୋ, ତେଲ-୬୦ ଗ୍ରାମ୍, ବିଲାତି ବାଇଗଣ ବଡ଼ – ୪ଟା, ସୋରିଷ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ପୋସ୍ତ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଧନିଆ ପତ୍ର ବଟା-୧ କପ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, […]

No Image

ମାଛ ଛିଞ୍ଚଡ଼ା

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ମାଛ, ଆଳୁ, ବାଇଗଣ, କଖାରୁ, ପୋଇ, ଅଦା, ରସୁଣ, ଜିରା, ଧନିଆ, ଲଙ୍କା, ହଳଦି, ତେଲ ଓ ଲୁଣ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ପରିବାକୁ ସବୁ […]

No Image

ମାଛ ବେସର

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ-କଣ୍ଟା ନଥିବା କଟା ମାଛ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଗୋଟା ବୁଟ ୫୦ ଗ୍ରାମ, ଗୋଟେଲେମ୍ବୁ, ପିଆଜ-୪ଟା, ଆଲୁ- ୩୦୦ ଗ୍ରାମ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା-୮ଟି, ଅଦା-୨ ଇଞ୍ଚର ଖଣ୍ଡେ, ରସୁଣ୧୦ କୋଲା, ବଟା ସୋରିଷ-୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଆବଶ୍ୟକ […]

ତନ୍ଦୁରୀ ପାମ୍ପଲେଟ୍

ତନ୍ଦୁରୀ ପାମ୍ପଲେଟ୍

June 30, 2018 foodadmin 0

ଉପକରଣ-ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛ -୬୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ବଟା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଦା ବଟା୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ ବଟା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଲେମ୍ବୁ -୨ଟା, ଗରମ ମସଲା-୫ ଗ୍ରାମ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ-୫ ଗ୍ରାମ୍, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୫ ଗ୍ରାମ୍, ସୋରିଷ […]

No Image

ମାଛ ଟୁକ୍ଟୁକା

June 30, 2018 foodadmin 0

ଉପକରଣ – କଟା ମାଛ – ୧୦ ପିସ୍, ପିଆଜ-୨ଟା, ଫୁଟଣ-୨ଟା ଚାମୁଚ, ବିଲାତି ବାଇଗଣ-୪ଟା, ହଳଦି-୧ ଚାମୁଚ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୨ ଚାମୁଚ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା-୧୦ଟି, ଧନିଆ ପତ୍ର – ୧ବିଡ଼ା, ଦରକାର ଅନୁସାରେ ତେଲ […]

No Image

ମାଛ ମଲାଇ

June 30, 2018 foodadmin 0

ଉପକରଣ – ମାଛ -୧ କିଲୋ, ବଡ଼ ନଡ଼ିଆ-୧ ଟା, ପିଆଜ-୨ଟା, ଛେଚା, ଅଦା-୩୦ ଗ୍ରାମ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ-୪ଚାମୁଚ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର-୨ ଚାମୁଚ, ଭିନେଗାର-୬୦ ମିଲି ଲିଟର, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡା-୩ଚାମୁଚ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ସୋରିଷ ତେଲ, […]