Showing 31 Result(s)
Non-Vegetarian Other Regional Foods

ମଟନ ବୋଲବାଲା କବାବ

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥିବା ମାଂସ (ମଟନ୍) -୧ କିଲୋ, ଅଦା-୧୦୦ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ବଟା କାଜୁ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଣ୍ଡା-୪ଟା, ଛେଚା ପିଆଜ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଲେମ୍ବୁ୪ଟା, ଛତୁ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ବଟର -୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଏବଂ ଧନିଆ ପତ୍ର ଜୋନଜୋବ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ମାଂସକୁ ଭଲ କରି କିମା କରନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ରଖି ଏଥିରୁ ପାଣି ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଛେଚା ପିଆଜ, ବଟା …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ମା°ସ ମୋଗଲାଇ

ଉପକରଣ – ମାଂସ-୧ କିଲୋ, ଶୁଖିଲା ଲାଲ ଲଙ୍କା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ-୨ଟା, ଧନିଆ୨ ଚାମୁଚ, ତେଲ-୧୦୦ଗ୍ରାମ, ଆଳୁ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ବିଲାତି ବାଇଗଣ-୪୦୦ ଗ୍ରାମ, ଭିନେଗାର୧କପ, ଜିରା-୨ ଚାମୁଚ, ପିଆଜ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ମଟର – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ସିଝା ଅଣ୍ଡା – ୧୦ଟା, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ଧନିଆ, ଜିରା, ରସୁଣ, ଲଙ୍କା ଓ ଭିନେଗାରକୁ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଗରମ ତେଲ ପାତ୍ରରେ କଟା ପିଆଜ ଭାଜନ୍ତୁ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ମାଂସ କବାବ୍

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥୁବା ଛୋଟ ଛୋଟ ମାଂସ-୧ କିଲୋ, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ-୨ ଚାମୁଚ,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୨ ଚାମୁଚ, ଶାହି ଜିରା-୧୦ ଗ୍ରାମ, ତଟକା ଦହି-୧ କିଲୋ, ବଡ଼ ଅଳେଇଚ-୬ଟା,ଅଦା ବଟା-୨ ଚାମୁଚ, କଟା ପିଆଜ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଂସରେ ଗୋଟିଏ ଚାମୁଚ ହଳଦି, ଗୋଟିଏ ଚାମୁଚ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ସାହି ଜିରା ଓ ଅଳ୍ପ, ଲୁଣ ଦେଇ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ମାଂସ ବିରିଆନି

ଉପକରଣ – ମାଂସ-ଦୁଇ କିଲୋ, ଡେରାଡୁନ କିମ୍ବା ବାସୁମତୀ ଚାଉଳ-୧ କିଲୋ , ଅମୃତ ଭଣ୍ଡା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ପିଆଜ (ବଡ଼)-୪ଟା, ରସୁଣ-୨ଟା, ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଦହି-୨କପ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୧ ଚାମୁଚ, ଲବଂଗ-୧୦ଟି, ଲେମ୍ବୁରସ-୨ ଚାମୁଚ, କ୍ଷୀର-ଦୁଇ କପ, ଗରମ ମସଲା-୨ ଚାମୁଚ, କେଶର-୮ଖଣ୍ଡ, ଘିଅ-୪ଚାମୁଚ, ଅଟା ଚକଟା କିଛି, ଧନିଆ ପତ୍ର ଗୁଣ୍ଡ ଦୁଇ ଚାମୁଚ, ପୋଦିନା ପତ୍ର ଦୁଇ ବିଡ଼ା, ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ହଳଦି ଓ ଲୁଣ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ଭାତ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ମାଛ ବିରିଆନି

ଉପକରଣ – ୧ କିଲୋ-ବାସୁମତୀ ଚାଉଳ, ୧କିଲୋ-ବଡ଼ ରୋହି ମାଛ, ୮ଟିପିଆଜ, ରସୁଣ- ୧୨ କୋଲା, ତେଜ ପତ୍ର-୪ଟା, ଗୁଜୁରାତି-୪ଟି, ଢ଼ାଲଚିନି-୪ ଖଣ୍ଡ, ଲବଂଗ୮ଟି, ଅଦା-୬ ସେ.ମିର ଖଣୋ, ଘିଅ-୪ ଟେବୁଲ ଚାମୁଚ, ଲାଲ। ଲଙ୍କା-୧-୨ ଟି, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ ଓ ତେଲ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ୪ଟି ଅଦା ଓ ରସୁଣ ମିଶାଇ ଭଲ କରି ବାଟି ଦେବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ମିଶାଇ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

କାଠି କବାବ୍

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥିବା ଚିକେନ୍-୪୦୦ ଗ୍ରାମ, ଗରମ ମସଲା-୨୦ ଗ୍ରାମ, ତେଲଛଅ ଚାମୁଚ, ବଡ଼ କାଗଜିଲେମ୍ବୁ-୨ଟା, ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଅଦା, ରସୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌କୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଭଲ କରି ଧୋଇ ସଫା କରି ଏଥିରେ ଲୁଣ ଓ ଲେମ୍ବୁରସ ଦେଇ ରଖନ୍ତୁ । ଅଦା ଓ ରସୁଣକୁ ବାଟି ଚିକେନରେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ତା’ପରେ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

କସ୍ତୁରୀ କବାବ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୫୦୦ ଗ୍ରାମ୍-ହାଡ଼ ବିହୀନ ଚିକେନ୍‌କୁ – ୧୬ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟିବେ । ସେଥିରେ ଅଦା ରସୁଣ ବଟା-୧୨୫ ଗ୍ରାମ୍ ଗୋଳାଇ ୨ଟି ଲେମ୍ବୁର ରସ ଚିପୁଡ଼ି ଦେବେ । ଚିଲି ପାଉଡ଼ର୫ ଗ୍ରାମ, ଧନିଆ ପାଉଡ଼ର-୫ ଗ୍ରାମ, ଜିରା ପାଉଡ଼ର-୫ ଗ୍ରାମ, କଳା ଲୁଣ-୩ ଗ୍ରାମ, ଚାଟ ମସଲା-୩ ଗ୍ରାମ୍, ତେଲ-୫୦ ଗ୍ରାମ, ଚିଜ୍-୫୦ ଗ୍ରାମ, କାଜୁ ବଟା – ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, କ୍ରିମ୍ ୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଧଳା ଗୋଲମରିଚ ୧୦ ଗ୍ରାମ୍ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ହଂକଂ ଫିସ୍

ଉପକରଣ – କଣ୍ଟା ନଥିବା ମାଛ-୪୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ପିଆଜ ଓ କ୍ୟାପସିକମ-୧୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଣ୍ଡା-୨ଟା, ମଇଦା-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ମକା ଗୁଣ୍ଡ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଦା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଚିଲି ସସ୍-୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ବିଲାତି ସସ୍-୫୦ ଗ୍ରାମ, ସୋୟାବିନ୍ସସ୍-୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଚାଇନା ଲୁଣ, ପେପର ସଲଟ, ଲୁଣ ଓ ପାଣି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ କଣ୍ଟା ନଥିବା ମାଛକୁ ଧୋଇ ସଫା କରି ଚାରି କୋଣିଆ କରି କାଟିଦିଅନ୍ତୁ …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ହାଇଦ୍ରାବାଦୀ ମାଛ

ଉପକରଣ – ବଡ଼ ମାଛ -୨ କିଲୋ, ପୋସ୍ତକ-୪ଚାମୁଚ, ଧଳା ରାଶି-୮ଚାମୁଚ, ପିଆଜ୮ଟି, ଧନିଆ-୪ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୮ଟି, ଜିରା-୨ ଚାମୁଚ, ଗୋଟେ ନଡ଼ିଆ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହେଗୁ, ତେନ୍ତୁଳି, ଫୁଟଣ ଓ ଏକ ଚାମୁଚ ହଳଦି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଧୋଇ କାତି ବାହାର କରି ପିସ୍ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ମାଛରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଛଅ କପ ପାଣିରେ ତେନ୍ତୁଳିକୁ ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ଡ୍ରାଗନ ଚିକେନ୍

ଉପକରଣ – ୨ କିଲୋ-ହାଡ଼ ବିହୀନ ଚିକେନ୍‌କୁ-୮୦ ଖଣ୍ଡ କରି ପରିଷ୍କାର କରନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ୮ଟି-କଞ୍ଚା ଅଣ୍ଡା, ଅଜିନା ମାଟୋ-୧୦ ଗ୍ରାମ, ବେକିଙ୍ଗ ପାଉଡ଼ର-୧୦ ଗ୍ରାମ, କର୍ଣ୍ଣ ଫୋର-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ହଳଦିଆ ର°ଗ-୨୦ ମି.ଲି ଓ ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଲୁଣ ଦେଇ ଭଲ କରି ଫେଣ୍ଟିବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଚିକେନ୍‌କୁ ଭଲ କରି ଛାଣିବେ । ଏହାକୁ ବାହାର କରି ଅଲଗା ରଖିବେ । ଗରମ ତେଲରେ ବଟର ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ବଟା ରସୁଣ …

error: Content is protected !!