Khainga Fish Cutlet

April 30, 2021 foodadmin 0

Khainga Fish( Any Salti Fish ) pieces used here 3 ( avg 150 Gram )Onion (medium, about 100 gms) – 1Potatoes – 2Green chillies (finely […]

କୋକଲି ମାଛ ( ସାରଡିନ୍ଜ ) Kokoli

November 27, 2019 foodadmin 0

କୋକଲି ମାଛ ( ସାରଡିନ୍ଜ ) ମାଛକୁ ଏଇ ଦୁନିଆ ବହୁତ ସମୟରୁ ଜାଣେ । ନେପୋଲିୟନ ବୋନାପାର୍ଟ ଜଳଯାତ୍ରା ସମୟରେ ଏହି ମାଛ, କର୍ମଚାରୀ ମାନଙ୍କୁ ଆଚାର କୋକଲି ମାଛ ଭଜାରୁପେ ( […]

କଙ୍କଡା ତରକାରି

କଙ୍କଡା ତରକାରି

June 5, 2019 foodadmin 0

ଆବଶ୍ୟକ ସାଗମ୍ରୀ: କଙ୍କଡା- ୪ଟି ଆଳୁ-୨ଟି ପିଆଜ-୧ଟି ଟମାଟୋ-୧ଟି ତେଜପତ୍ର- ୧ଟି ଜୀରା- ୧ଚାମଚ ପୋସ୍ତକ- ୧ଚାମଚ ଧନିଆ- ୧ଚାମଚ ରସୁଣ- ୩ଟି କୋଲା ଅଦା ଧନିଆ ପତ୍ର ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା- ୧ଟି ଗରମ […]

ମୁଢ଼ି ଘାଣ୍ଟ

ମୁଢ଼ି ଘାଣ୍ଟ

February 3, 2019 foodadmin 0

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ କାଟି ଧୋଇ ସେଥିରୁ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଗୋଳେଇ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ବୁଟ ଡ଼ାଲିକୁ ଆଗରୁ ବତୁରାଇ ପ୍ରେସର କୁକରରେ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଦରକାର ଅନୁସାରେ […]

No Image

ମସଲା ମାଛ ଭଜା

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ – ବଡ଼ ମାଛ – ୧୦ ପିସ୍, କର୍ଣ୍ଣଫୋର-୪ଚାମୁଚ, ମଇଦା-୨ ଚାମୁଚ, ଅଦା ପୋଷ୍ଟ-୪ଚାମୁଚ, ଭିନେଗାର-୨ ଚାମୁଚ, ରସୁଣ ପୋଷ୍ଟ-୪ଚାମୁଚ, ଜିରା ପାଉଡ଼ର – ୨ ଚାମୁଚ, ଧନିଆ ପାଉଡ଼ର-୨ ଚାମୁଚ, କଟା […]

ମାଛର ହଳଦି ପାଣି

ମାଛର ହଳଦି ପାଣି

February 3, 2019 foodadmin 0

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମଧୁର ମୀନ ମାଛକୁ ( କେରାଣ୍ଡି ଓ ଜରାଳି ) ଭାଜି ଦେବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଗୋଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ( ଫାଳ ହୋଇଥିବା), ଫୁଟଣ, କଟା ପିଆଜ ଓ […]

No Image

ମାଛ ଫ୍ରାଏ

February 3, 2019 foodadmin 0

ଉପକରଣ – କଟା ବଡ଼ ମାଛ -୧ କିଲୋ, ତେଲ-୬୦ ଗ୍ରାମ୍, ବିଲାତି ବାଇଗଣ ବଡ଼ – ୪ଟା, ସୋରିଷ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ପୋସ୍ତ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଧନିଆ ପତ୍ର ବଟା-୧ କପ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, […]