Showing 41 Result(s)
Chicken Cutlet
Other Regional Foods Non- Vegetarian

Bengali Bliss: Savory Chicken Cutlets Infused with Spices

“Bengali-style chicken cutlets offer a tantalizing blend of flavors and textures, representing the rich culinary heritage of Bengal. These delectable treats are meticulously crafted with minced chicken, boiled potatoes, and an array of aromatic spices, creating a symphony of taste that delights the senses. In this traditional Bengali recipe, minced chicken is combined with mashed …

Biryani
Non-Vegetarian

Biryani

Biryani is a South Asian mixed rice dish with its origins among the Muslims of the Indian subcontinent. It is generally made with spices, rice and meat. Different varieties of biryani developed in Indian states are Mughal cuisine of Delhi, Awadhi cuisine of Lucknow and Hyderabadi Biryani from Telangana.

Dhokla – vegetarian food
Other Regional Foods

Dhokla – vegetarian food

Dhokla – vegetarian food item that originates from Gujarat. It is made with a fermented batter derived from rice and split chickpeas. Dhokla can be eaten for breakfast, as a main course, as a side dish, or as a snack. Both dhokla and khaman (also called nylon dhokla) are two different dishes originating from Gujarat. …

ତନ୍ଦୁରୀ ପାମ୍ପଲେଟ୍
Non- Vegetarian Other Regional Foods

ତନ୍ଦୁରୀ ପାମ୍ପଲେଟ୍

ଉପକରଣ-ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛ -୬୦୦ ଗ୍ରାମ, ସୋରିଷ ବଟା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଦା ବଟା୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ ବଟା-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଲେମ୍ବୁ -୨ଟା, ଗରମ ମସଲା-୫ ଗ୍ରାମ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ-୫ ଗ୍ରାମ୍, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ-୫ ଗ୍ରାମ୍, ସୋରିଷ ତେଲ-୩ଚାମୁଚ, ଆଚାର (ପିନିଲା)-୧୦ ଗ୍ରାମ, ଲାଲ ର°ଗ-୨ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛରୁ ପିତ୍ତକୁ କାଟି ବାହାର କରି ଏହାର ଉପରି ଭାଗକୁ ଛୁରୀରେ ଦୁଇ ଭାଗ କରି କାଟି …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ଶାହୀ କବାବ

ଉପକରଣ – ମାଂସ କିମା-୧ କିଲୋ, ଚୁଟ ଡ଼ାଲି-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ପିଆଜ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ, କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା-୧୦ଟା, କଟା ହୋଇଥୁବା ଅଦା-ଅଜ, କଟା ରସୁଣ-୨୦ କୋଲା, କର୍ଣ୍ଣଫେର୪ଟା ବଡ଼ ଚାମୁଚ, ଲବଙ୍ଗ-୮ଟା, ଡ଼ାଲଚିନି ଖଣ୍ଡେ, ଛୋଟ ଅଳେଇଚ-୮ଟା, ଅଣ୍ଡା-୪ଟା, ତେଲ-୪୦୦ ମି.ଲି. ଓ ସ୍ବାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ । ପ୍ରିସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଂସର କିମାକୁ ଭଲ ରୂପେ ଧୋଇ ଦେବେ । ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ କିମା, ବୁଟ ଡ଼ାଲି, ଅଦା, ରସୁଣ, ଲବଙ୍ଗ, ଡ଼ାଲଚିନି …

Non-Vegetarian Other Regional Foods

ରୋଷ୍ଟେଡ଼ ଚିକେନ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ୧୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିକେନ୍‌କୁ ପରିଷ୍କାର ଧୋଇ ଛାଣି ରଖିବେ । ଗରମ ତେଲରେ ୧୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିନି ପକାଇବେ । ଏହା ଲାଲ ରଙଗ ହେଲା ପରେ ଏକ କପ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟିଗଲା ପରେ ତାକୁ କାଢ଼ି ଅଲଗା ରଖିବେ । ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ବଟା ଅଦା ଓ ରସୁଣ ୨୦ ଗ୍ରାମ୍ ଏବଂ ବଟା ପିଆଜ-୨୦ ଗ୍ରାମ୍ ମିଶାଇ ଭଲ କରି ଭାଜିବେ । …

error: Content is protected !!