ମଟନ ବୋଲବାଲା କବାବ

ଉପକରଣ – ହାଡ଼ ନଥିବା ମାଂସ (ମଟନ୍) -୧ କିଲୋ, ଅଦା-୧୦୦ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ବଟା କାଜୁ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଣ୍ଡା-୪ଟା, ଛେଚା ପିଆଜ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଲେମ୍ବୁ୪ଟା, ଛତୁ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ବଟର -୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଏବଂ ଧନିଆ ପତ୍ର ଜୋନଜୋବ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ମାଂସକୁ ଭଲ କରି କିମା କରନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ରଖି ଏଥିରୁ ପାଣି ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଛେଚା ପିଆଜ, ବଟା ଅଦା, ବଟା ରସୁଣ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଅଣ୍ଡା, ଛତୁ, ବଟା କାଜୁ ଓ ଲୁଣକୁ ମାଂସରେ ମିଶାଇ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ । । ଏହାକୁ ଲଡୁ ଆକାରରେ ତିଆରି କରି ରଖନ୍ତୁ । ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରେଇରେ ବଟର ପକାଇ ସେଥିରେ ମଟନ ଚପକୁ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏହା ବାଦାମୀ ର°ଗ ହୋଇଗଲେ ଏହାକୁ ଆଣି ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଖୁଆନ୍ତୁ ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4