ମାଛର ହଳଦି ପାଣି

ମାଛର ହଳଦି ପାଣି

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମଧୁର ମୀନ ମାଛକୁ ( କେରାଣ୍ଡି ଓ ଜରାଳି ) ଭାଜି ଦେବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଗୋଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ( ଫାଳ ହୋଇଥିବା), ଫୁଟଣ, କଟା ପିଆଜ ଓ କଟା ବିଲାତି ବାଇଗଣ ପକେଇ ଭାଜି ଦେବେ । ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ପକେଇବେ । ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଖଟା ତୋରାଣି / ପାଣି ଦେବେ । ଏହା ଭଲ କରି ଫୁଟିଗଲା ପରେ ସେଥିରେ ମାଛ ପକେଇ ଘୋଡ଼େଇ ଦେବେ ।
କିଛି ସମୟ ପରେ ଏହା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ମାଛର ହଳଦି ପାଣି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

fishcurry in turmeric water - Macha Ra Haladi Pani
small fish curry in turmeric water – Macha Ra Haladi Pani

ବଡ ମାଛର ହଳଦି ପାଣି ରନ୍ଧନ ପ୍ରଣାଳି ଏକାପରି, କେବଳ ମଧୁର ମାଛହିଂ ଏହି ତରକାରି ରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ ।

semi large fish fish curry in turmeric water - ବଡ ମାଛର ହଳଦି ପାଣି
semi large fish fish curry in turmeric water – ବଡ ମାଛର ହଳଦି ପାଣି
Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4