ଜହ୍ନି ଆଳୁ ପୋସ୍ତକ

ଜହ୍ନି ଆଳୁ ପୋସ୍ତକ ଉପକରଣ – ଜହ୍ନି-୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍ -ଆଳୁ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍ -କାଜୁ-୫୦ ଗ୍ରାମ୍ -ପୋସ୍ତକ-୨୫ ଗ୍ରାମ୍ – କଳା ଜିରା 1/2 ଶୁଖଲା ଲଙ୍କା-୨ଟି ରସୁଣ-୪କୋଲା ଜିରା-ଅଧ ଚାମୁଚ ପିଆଜ-୧ଟା ତେଲ-୧୫ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ସ୍ବାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ ।

ଟମାଟୋ ଖଜୁରି ଖଟା

ଉପକରଣ: -ଟମାଟୋ -ଖଜୁରିକୋଳି -ଚିନି -ସୋରିଷ, -ଆମ୍ବକଷିଆ ଅଦା– କଞ୍ଚାଲଙ୍କା -ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର -ନଡ଼ିଆ କୋରା -ଧନିଆପତ୍ର,– ଅଦା ବଟା, -ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ତେଲ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ -ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ ଟମାଟୋକୁ ଧୋଇ କଟାଯାଏ । ଗୋଟିଏ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଟିକିଏ ଦେଇ ସେଥିରେ ଅଦା ବଟା, ସୋରିଷ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ବଘରାଯାଏ । ଏହା ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ ଏବଂ ଖଜୁରିକୁ ଧୋଇ ପକାଇ ଘଣ୍ଟାଯାଏ । […]

ବଥୁଆ ଶାଗ

ଉପକରଣ– ବଥୁଆ ଶାଗ ଦୁଇବିଡ଼ା ବଥୁଆ ଶାଗ ( ଓଜନରେ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍)-କଖାରୁ ୫୦ ଗ୍ରାମ, -୭/୮ କୋଲା ରସୁଣ, -ଦୁଇଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, -୧ ଚାମଚ ଜୀରା, -ଶୋରିଷ ଓ କିଛି ତେଲ, -ଆବଶ୍ୟକୀୟ ଲୁଣ ଏହି ଶାଗକୁ ବାଛି ଡାଙ୍ଗ ଗୁଡ଼ିକ ବାହାର କରିଦିଅ ଏବଂ ଧୋଇସାରି କାଟିଦିଅ । କଖାରୁକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଧୋଇକରି ରଖ । ରସୁଣ ଛଡ଼ାଇ ଛେଚି କରି ରଖ । କରେଈରେ ତେଲ, ଫୁଟଣ […]

ମଞ୍ଜା ରାଇ

ଉପକରଣ– ଚାଖଣ୍ଡେ ଲମ୍ବର ସଜ ମୂଳ ମଞ୍ଜା ଖଣ୍ଡ– ୧ଟା ଆଳୁ– ଛୋଟ କଖାରୁ ଖଣ୍ଡ– ୧୦/୧୨ ଟା ବଡ଼ି– ୩ଟି ପୁଆ ସାରୁ ପ୍ରଣାଳୀ – ଆଳୁ ସାରୁ କଖାରୁକୁ କାଟି ଧୋଇ ରଖ । ମଞ୍ଜାରୁ ଉପର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଚକା ଚକା କରି ପତଳା ପତଳା କରି ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କାଟିଲା ବେଳେ ଆଙ୍ଗୁଳିରେ ମଞ୍ଜାର ତନ୍ତୁ ସୂତା ଆଙ୍ଗୁଠିରେ ଗୁଡ଼ାଇ ବାହାର କରିଦିଅ ଓ ମଞ୍ଜାକୁ ସରୁ ସରୁ କରି […]

ଶୁନଶୁନିଆ ସାଗ

ଉପକରଣ – ୫୦ ଗ୍ରାମ ବଛା ଶୁନଶୁନିଆ ସାଗ– ପଞ୍ଚ ପୁଟଣ– ୨ଟି ଚୋଟ ପିଆଜ କଟା – ୫ ପାଖୁଡା ରସୁଣ– ୨ ଟି କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା– ୧/୨ ଗାଲ ହରଡ ଡାଲି ସିଜା ପାଣି– ୨ ଚାମୁଚ ଶୋରିଷ ତେଲ ଗରମ କଢେଇ ରେ ଶୋରିଷ ତେଲ ପକାନ୍ତୁ । ତେଲରେ ପଞ୍ଚ ପୁଟଣ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ତାସହ ରସୁଣ, ପିଆଜ କଟା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ । ଅଲ୍ପ […]

ତଡ଼କା

ଉପକରଣ – ୨୦୦ ଗ୍ରାମ-ବିରି ଡ଼ାଲି, ୨୦୦ ଗ୍ରାମ-ବୁଟ ଡ଼ାଲି, ବିଲାତି ବାଇଗଣ-୪ଟା, ପିଆଜ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ରସୁଣ-୧୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଦା-୨ ଇଞ୍ଚିରେ ଖଣ୍ଡେ, ତେଲ-୫୦ଗ୍ରାମ୍, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା-୧୦ ଗ୍ରାମ, ଜିରା-୨ ଚାମୁଚ, ଡାଳଚିନି-୪ ଖଣ୍ଡ, ଗୁଜୁରାତି -୪ଟା, ଗୋଲମରିଚ-୧୫ଟା, ଲବଙ୍ଗ-୧୦ଟା, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଗୁଣ୍ଡ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ବିରି ଡ଼ାଲି ଓ ବୁଟ ଡ଼ାଲିରେ ଲୁଣ ଏବଂ ହଳଦି ମିଶାଇ ଅଧା ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ପିଆଜ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ରସୁଣ […]

ଶିମ୍ବ ରାଇ

ଉପକରଣ – ଶିମ୍ବ-୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ସୋରିଷ-ଆଧ ଟେବୁଲ ଚାମୁଚ, ରସୁଣ-୨କୋଲା, ବଡ଼ି-୪ଟା, ସୋରିଷ ତେଲ-୧ ଗୋଟବୁଲ ଚାମୁଚ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା-୧ଟା, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଥମେ ଶିମ୍ବକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖିବେ । ରସୁଣ, ସୋରିଷ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ବାଟି ରଖିବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଶିମ୍ବା ପକାଇ ଭାଜିବେ । ସେଥିରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ପକେଇ କମ ଆଞ୍ଚରେ ବସାଇବେ । ଶିମ୍ବା ସିଝିଗଲେ […]

ସନ୍ତୁଳା

ଉପକରଣ – ଆଳୁ-୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ବାଇଗଣ-୧୦୦ଗ୍ରାମ୍, ଭେଣ୍ଡି-୫୦ଗ୍ରାମ, କଖାରୁ-୫୦ଗ୍ରାମ, ସଜନାଛୁଇଁ-୧ଟା, ବଡ଼ି-୬ଟି, ପିଆଜ-୨ ଟି, ଅଦା-ଛେଟ ଖଣୋ, ରସୁଣ-୪ଟା, ଫୁଟଣ-୧ ଚାମୁଚ, ହଳଦିଗୁଣ୍ଡ-ଅଧ ଚାମୁଚ, ତେଲ-୨ ଚାମୁଚ, ଶୁଖୁଲା ଲଙ୍କା-୩ଟି, ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ତେଲ ଓ ପାଣି ଦେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ସବୁତକ ପରିବା ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟିଦେବେ । ବଡ଼ିକୁ ଭାଜି ଦରଦର ଖଣ୍ଡ କରି ରଖିବେ । ପିଆଜକୁ କାଟି ରଖିବେ । ଅଦା ଓ ଲଙ୍କା […]

ସଜନା ଶାଗ

ଉପକରଣ- ସଜନା ଶାଗ-୨, ବିଡ଼ା, ଭଜାମୁଗ ଡାଲି-୫୦ ଗ୍ରାମ, ଫାଳେ ନଡ଼ିଆ କୋରା, କଟା କଖାରୁ କିଛି ,ଫୁଟଣ-୧ ଛୋଟ ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୨ଟା, ରସୁଣ-୧୦ଟା, ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି-ପ୍ରଥମେ ମୁଗ ଡାଲିକୁ ଭାଜିଦିଅନ୍ତୁ । ସଜନା ଶାଗକୁ ବାଛି ଧୋଇ ପାଣି ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ । ମୁଗ ଡାଲିରେ ସହିତ କଟା କଖାରୁ କିଛି ପକାଇ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ପକାଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ମୁଗ ଡାଲି […]

ADVERTISEMENT

Recent Posts

Archives

Categories