ଟମାଟୋ ଖଜୁରି ଖଟା

ଟମାଟୋ ଖଜୁରି ଖଟା

ଉପକରଣ:
-ଟମାଟୋ
-ଖଜୁରିକୋଳି
-ଚିନି
-ସୋରିଷ,
-ଆମ୍ବକଷିଆ ଅଦା
– କଞ୍ଚାଲଙ୍କା
-ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର
-ନଡ଼ିଆ କୋରା
-ଧନିଆପତ୍ର,
– ଅଦା ବଟା,
-ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ତେଲ ଏବଂ ସ୍ୱାଦ
-ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ

ପ୍ରସ୍ତୁତି:
ପ୍ରଥମେ ଟମାଟୋକୁ ଧୋଇ କଟାଯାଏ । ଗୋଟିଏ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଟିକିଏ ଦେଇ ସେଥିରେ ଅଦା ବଟା, ସୋରିଷ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ବଘରାଯାଏ । ଏହା ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ ଏବଂ ଖଜୁରିକୁ ଧୋଇ ପକାଇ ଘଣ୍ଟାଯାଏ । ଟମାଟୋ ଓ ଖଜୁରି ଘାଣ୍ଟିଲା ପରେ ସେଥିରେ ଚିନି ପକାଯାଏ । ୧୦ ମିନିଟ୍‍ ପରେ ସେଥିରେ ନଡ଼ିଆ କୋରା ଓ ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ ଚୁଲିରୁ କଢ଼ା ହୋଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଏ ଟମାଟୋ ଖଜୁରି ଖଟା ।

ପ୍ରଥମେ ଟମାଟୋକୁ ଧୋଇ କଟାଯାଏ । ଗୋଟିଏ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଟିକିଏ ଦେଇ ସେଥିରେ ଅଦା ବଟା, ସୋରିଷ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ ଭୁର୍ସୁଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାଇ ବଘରାଯାଏ । ଏହା ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ ଏବଂ ଖଜୁରିକୁ ଧୋଇ ପକାଇ ଘଣ୍ଟାଯାଏ । ଟମାଟୋ ଓ ଖଜୁରି ଘାଣ୍ଟିଲା ପରେ ସେଥିରେ ଚିନି ପକାଯାଏ । ୧୦ ମିନିଟ୍‍ ପରେ ସେଥିରେ ନଡ଼ିଆ କୋରା ଓ ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ ଚୁଲିରୁ କଢ଼ା ହୋଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯାଏ ଟମାଟୋ ଖଜୁରି ଖଟା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4