ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ବରା

ପ୍ରସ୍ତୁତି- ପ୍ରଥମେ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ନେଇ ତାକୁ ଭଲ କରି ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ତା’ପରେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ିକୁ ଭଲ କରି ଭାଜି ତାକୁ ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଜିରା, ସୋରିଷ, ପିଆଜ, ରସୁଣ, ଲଙ୍କା ଓ ହଳଦୀକୁ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ବାଟି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଅଠା ଧରିବା ପାଇଁ ପାଞ୍ଚ ଚାମୁଚ ବେସନ ମିଶାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ସ୍ବାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ମଧ ମିଶାନ୍ତୁ । ଅଳ୍ପ ତେଲରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ବରା କରି ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଖୁଆନ୍ତୁ ।

Rasa Bara in temple cuisine... https://t.co/ZNghIR4Czr #sweet #snacks https://t.co/ZNghIR4Czr
Mandir Besara .. Temple Besara Recipe https://t.co/sC87TdK8ta #curry @PURIWAVES
Love Besara .. https://t.co/DXhaOGgaCs Beutiful curry with Mustard Paste .. #curry