ରେଡ଼ ଚିଲି ପାମ୍ପଲେଟ୍

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଚାନ୍ଦି ମାଛ, ନାଲି ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଭିନେଗାର ଓ ପିଆଜ ନିଅନ୍ତୁ । ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ପିଆଜ ଓ ନାଲି ଲଙ୍କା ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡି କରି ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଚାନ୍ଦି ମାଛର ଗୋଟିଏ ପଟ କାଟି ତା’ ଭିତରେ ଏହି ବଟା ମସଲା ପୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ବାକି ମସଲାକୁ ମାଛର ତଳ ଉପର ଗୋଳାଇ ସେଥିରେ ଭିନେଗାର ମିଶାଇ ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଏହା ପ୍ରାୟ ଏକ ଘଣ୍ଟା ଭିଜିବା ପରେ ଗରମ ତେଲରେ ଚାନ୍ଦି ମାଛକୁ ଭଲ କରି ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ବର୍ତମାନ ରେଡ଼୍ ଚିଲି ପାମ୍ପଲେଟ୍ ମାଛ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4
RT : What's your favourite non-vegetarian #Odia dish? We love the #seafood cooked at our campsite, by Jaga bhai and his family! 😍…