କାକରା ପିଠା

କାକରା ପିଠା


ଉପକରଣ : ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୪୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଗହମ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଗୁଡ଼ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ୍, ଗୁଆଘିଅ ୪୦୦ ଗ୍ରାମ୍ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ନେବେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି : ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ଗହମକୁ ପରିଷ୍କାର ଭାବେ ସଫା କରି ଚୁନା କରିଦେବେ । ଏହାକୁ ଗୋଳାଇ ରଖିବେ । ଗରମ ପାତ୍ରରେ ଗୁଡ଼ିକୁ ପକାଇ ପାଣି ଶୁଖୁଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ । ଗୁଡ଼ ଅଠାଳିଆ ହୋଇ ପାଣି ଶୁଖୁଗଲେ ଏହି ଚାଉଳ ଓ ଗହମ ମିଶ୍ରିତ ଚୁନାକୁ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ କରି ପକାନ୍ତୁ । ପୂରା ଚୁନା ଏକାଠି ପକାଇଦେବେ ନାହିଁ । ଗୁଡ଼ ପାଗରେ ଭଲ କରି ଚୁନା ମିଶି ପାରିବ ନାହିଁ । ଏହା ହୋଇଗଲେ ଥଣ୍ଡା କରି ଭଲ କରି ଜନ୍ତି ଦିଅନ୍ତୁ ।

ଗରମ ଘିଅ ପାତ୍ରରେ ଏହି ଚାଉଳ ଓ ଅଟା ଜନ୍ତାକୁ କାକରା ପରି ଗଢ଼ି ଘିଅରେ ଛାଣନ୍ତୁ । ନଚେତ୍ ନିଜ ପସନ୍ଦରେ ଏହାକୁ ବେଲି ଛାଣନ୍ତୁ । ଏଥର କାକରା ପିଠା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4
RT : What's your favourite non-vegetarian #Odia dish? We love the #seafood cooked at our campsite, by Jaga bhai and his family! 😍…