ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ

ଉପକରଣ-ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ-୨, ବିଡ଼ା, ବାଇଗଣ-୧ଟା, ଆଳୁ-୧ଟା, ଫୁଟଣ୧ଚାମୁଚ, ତେଲ-୧ ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୨ଟା, ଜିରା-୧ ଚାମୁଚ ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି-ପ୍ରଥମେ ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗକୁ ପରିଷ୍କାର କରି ବାଛି ଦେବେ । ତା’ପରେ ଏହାକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ପାଣି ଛାଣି ରଖିବେ । ଆଳୁକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ରଖିବେ । ଜିରା ଓ ଲଙ୍କାକୁ ବାଟି ଚିକ୍କଣ କରି ରଖିବେ । ଗରମ ତେଲରେ ଫୁଟଣ ପକାଇ ଭାଜିବେ । ଫୁଟଣ ଫୁଟିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ବାଇଗଣ, କଟା ଆଳୁ ଓ କଟା ଶାଗ ପକାଇବେ । ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ସେଥିରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ କରି ଖଡ଼କି ଘୋଡ଼େଇ ଦେବେ । ପରିବା ଓ ଶାଗ ସିଝିଗଲେ ଏହାକୁ ଓହ୍ଲାଇଲା ବେଳେ ଜିରା ଓ ଲଙ୍କା ବଟା ଦେଇ ଭଲ କରି ଖଡ଼କି ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ଏଥର ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4