ଲେଉଟିଆ ଶାଗ

ଉପକରଣ- ଲେଉଟିଆ ଶାଗ-୨ବିଡ଼ା, ବଡ଼ି-୫୦ଗ୍ରାମ୍, ଫୁଟଣ-୧ ଛୋଟ ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୨ଟା, ତେଲ-୨ ଚାମୁଚ, ନଡ଼ିଆ କୋରା-ଅଧ କପ, ବାଇଗଣ-୧ଟା ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି-ପ୍ରଥମେ ଶାଗକୁ ବାଛି ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ପାଣି ଛାଣି ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦେବେ । ବଡ଼ିକୁ ଭାଜି ରଖିବେ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ଫୁଟଣ ଓ ଲଙ୍କା ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଫୁଟଣ ଫୁଟିଗଲେ। ସେଥିରେ ବାଇଗଣକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଶାଗ ସହିତ ପକେଇ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଶାଗ ଓ ବାଇଗଣ ଦରଦର ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ ବଢ଼ି ଚୁରା ଓ କୋରା ନଡ଼ିଆ ପକେଇ ଭଲ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଶାଗ ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ଏଥର ଲେଉଟିଆ ଶାଗ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4