ମେଥି ଚିକେନ୍

ଉପକରଣ – ଚିକେନ୍-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ବଟା ଅଦା-୨୫ ଗ୍ରାମ୍, ବଟା, ରସୁଣ-୨୫ ଗ୍ରାମ୍, କଟା ପିଆଜ-୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଅଧ ଚାମୁଚ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ-୧୦୦ ଗ୍ରାମ, କସ୍ତୁରୀ ମେଥି-୧ ଚାମୁଚ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଧନିଆ ପତ୍ର, ପୋଦିନା ପତ୍ର, ଭୃଷଙ୍ଗା ପତ୍ର, ଲୁଣ ଓ ପାଣି ନେବେ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ଚିକେନ୍‌କୁ-୫ ପିସ୍ କରି କାଟି ଧୋଇ ଦେବେ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ଚିକେନକୁ ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ । ଏହି ତେଲରେ କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏହା ଭଲ କରି ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ବଟା ଅଦା, ବଟା ରସୁଣ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ କରି ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଦରକାର ମୁତାବକ ଲୁଣ ଦେବେ । ଏହା ଭଲ କରି ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଛଣା ଚିକେନକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ ପାଣି ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।
ଚିକେନ ସିଝି ଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କସ୍ତୁରୀ ମେଥି, ଧନିଆ ପତ୍ର, ପୋଦିନା ପତ୍ର ଓ ଭୂଷଙ୍ଗ ପତ୍ର କଟା ପକାଇ ଦୁଇ ମିନିଟ ଫୁଟିଲା ପରେ ତାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ଏଥର ମେଥି ଚିକେନ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4