ମସଲା ପନିର

ଉପକରଣ-୫୦୦ ଗ୍ରାମ-ଷ୍ଟିମ ପନିର, ୧୦୦ ଗ୍ରାମ୍-କ୍ୟାପ୍ସିକମ, ବିଲାତି ବାଇଗଣ-୧ଟା, ଧନିଆପତ୍ର-୧ ବିଡ଼ା, ଧନିଆ ପାଉଡ଼ର-୧ ଚାମୁଚ, ଅଦା-ଅଳ୍ପ , ମେଥି-ଅଧ ଚାମୁଚ, ଗରମ ମସଲା-୧ ଚାମୁଚ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ସୋରିଷ ତେଲ, ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଦେବେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି- ପ୍ରଥମେ ପନିରକୁ ଚାରିକୋଣିଆ ବା ଛୋଟ ଛୋଟ ପିସ୍ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । କ୍ୟାପ୍ସିକମ, ବିଲାତି ବାଇଗଣ ଓ ଧନିଆପତ୍ରକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ମେଥି ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ । ମେଥି ଫୁଟିଲେ ସେଥିରେ କଟା ଅଦା, ଧନିଆ ପାଉଡ଼ର ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏହାପରେ କଟା ପନିର ଓ କଟା ବିଲାତି ବାଇଗଣ ପକାଇ ଧୀର ଆଞ୍ଚରେ କଷନ୍ତୁ । ଏହା ଭଲ କରି କଷି ହୋଇଗଲେ ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ମିଶାଇ ଆବଶ୍ୟକ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ଭଲକରି ଫୁଟିଗଲେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । . ଏଥର ମସଲା ପନିର ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4