ସଜନା ପତ୍ର ମୁଗଡ଼ାଲି

ଉପକରଣ – ମୁଗଡ଼ାଲି-୨କପ୍, ସଜନା ପତ୍ର-୪କପ୍, ରସୁଣ-୧୦କୋଲା, ଶୁଖଲା ଲଙ୍କା-୬ଟା, ଫୁଟଣ-୨ ଚାମୁଚ, ତେଲ-୨ ଚାମୁଚ, ଆବଶ୍ୟକ ମୁତାବକ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି –ପ୍ରଥମେ ମୁଗଡ଼ାଲିକୁ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ପକାଇ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ସିଝିଗଲା ପରେ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ଲଙ୍କା ଓ ଫୁଟଣ ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଛେଚା ରସୁଣ ଓ ସଜନା ପତ୍ରକୁ ବେଶ ଭଲ କରି ଭାଜନ୍ତୁ । ସଜନା ଶାଗ ସନ୍ତୁଳି ଗଲାପରେ ଢ଼ାଲି ସିଝା ସେଥିରେ ପକାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏଥର ସଜନା ପତ୍ର ମୁଗଡ଼ାଲି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4