ହାଇଦ୍ରାବାଦୀ ମାଛ

ଉପକରଣ – ବଡ଼ ମାଛ -୨ କିଲୋ, ପୋସ୍ତକ-୪ଚାମୁଚ, ଧଳା ରାଶି-୮ଚାମୁଚ, ପିଆଜ୮ଟି, ଧନିଆ-୪ଚାମୁଚ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା-୮ଟି, ଜିରା-୨ ଚାମୁଚ, ଗୋଟେ ନଡ଼ିଆ, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ହେଗୁ, ତେନ୍ତୁଳି, ଫୁଟଣ ଓ ଏକ ଚାମୁଚ ହଳଦି ନେବେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଧୋଇ କାତି ବାହାର କରି ପିସ୍ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ମାଛରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଛଅ କପ ପାଣିରେ ତେନ୍ତୁଳିକୁ ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ନଡ଼ିଆ କୋରା, ପେସ୍ତା, ରାଶି, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ପିଆଜକୁ କାଟି ଅଳ୍ପ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ କରି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡି କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ଚିନି ପକାଇ ଲାଲ ହୋଇଗଲେ ଜିରା ଫୁଟଣ ପକାଇ ବଟା ହୋଇଥିବା ମସଲାକୁ ସେଥିରେ ପକାନ୍ତୁ । ମସଲା ଭଲ କରି ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ତେନ୍ତୁଳି ରସ ଦେଇ ମାଛ ପକାନ୍ତୁ । ଦରକାର ଅନୁସାରେ ହେ°ଗୁ ପକାଇ ଭଲ କରି ଘାଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ବର୍ତମାନ ହାଇଦ୍ରାବାଦୀ ମାଛ ତରକାରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4