କାଙ୍କଣ ଭଜା

ପ୍ରସ୍ତୁତି – କାଙ୍କଣକୁ ଧୋଇ ପତଳା ପତଳା ଗୋଲ ଗୋଲ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ଦେଇ ଏହାକୁ ଅଳ୍ପ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ । ପିଆଜ, ରସୁଣ ଓ ଅଦା ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁସାରେ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । ନଡ଼ିଆକୁ କୋରି ତା’ର ରସ ସଂଗ୍ରହ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଗରମ ତେଲ କରେଇରେ ବଟା ମସଲା ଦଇ କଷନ୍ତୁ । ମସଲା ଭଲ କରି କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ଦରସିଝା କାଙ୍କଣ ପକାଇ ଭଲ କରି କଷନ୍ତୁ । ତାପରେ ଏଥିରେ ନଡ଼ିଆ ରସ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଭଜାରୁ ନଡ଼ିଆ ରସ ଶୁଖିଗଲେ । ଏହାକୁ ଓହ୍ଲାଇ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ।

https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4
RT : What's your favourite non-vegetarian #Odia dish? We love the #seafood cooked at our campsite, by Jaga bhai and his family! 😍…