ମିଠା ଡ଼ାଲି

ଉପକରଣ – ହରଡ଼ ଡ଼ାଲି-୨୫୦ ଗ୍ରାମ୍, ଅଦା-ଅଧା ସେ.ମି. ଖଣ୍ଡେ, ସୋରିଷ -3 ଛୋଟ ଚାମୁଚ, ଭଲ ଘିଅ-୧ ଛୋଟ ଚାମୁଚ, ଚିନି-୫ ଚାମୁଚ ଦରକାର ମୁତାବକ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ନେବେ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ହରଡ଼ ଡ଼ାଲିକୁ ଲୁଣ ଓ ହଳଦି ମିଶାଇ ସିଝାନ୍ତୁ । କିନ୍ତୁ ବେଶୀ ପାଣି ଏଥିରେ ଦେବେ ନାହିଁ । ଫଳରେ ଡ଼ାଲି ମୋଟା ହେବ । ଡ଼ାଲି ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ ଛେଚା, ଅଦା ଓ ଚିନି ଦେଇ ଭଲ କରି ଫୁଟାଇ ଓହ୍ଲାଇ ରଖିବେ । ଗରମ ଘିଅ କରେଇରେ ସୋରିଷ ଫୁଟାଇ ସେଥିରେ ଢ଼ାଲିକୁ ପକାଇ ଦେବେ । ଏହା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲେ ତଳକୁ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ମିଠା ଡ଼ାଲି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4
RT : What's your favourite non-vegetarian #Odia dish? We love the #seafood cooked at our campsite, by Jaga bhai and his family! 😍…