ପନିର ପଲାଉ

ପ୍ରସ୍ତୁତି – ସରୁ ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨୦୦ ଗ୍ରାମରେ ପ୍ରଥମେ ଭାତ ରାନ୍ଧିବେ । ଏହାକୁ ଟାଣ ଟାଣ ଅବସ୍ଥାରେ ରଖିବେ । ଗରମ କରେଇରେ ୫୦ ଗ୍ରାମ୍ ଘିଅ ପକାଇ ସେଥିରେ ଦରକାର ମୁତାବକ ଚିନି ଦେଇ ରାନ୍ଧିବେ । ଚିନି ଲାଲ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ କାଜୁ, ଖିସ୍ମିସ୍ ଓ ୨୦୦ ଗ୍ରାମର କଞ୍ଚା ପନିରକୁ ମିଶାଇ ରାନ୍ଧିବେ । ପନିର ଟିକେ ଲାଲ ହୋଇଗଲେ ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ଟାଣ ଟାଣ ଭାତକୁ ଏଥିରେ ପକାଇ ଦେବେ । ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପରିମାଣରେ ଲୁଣ ଓ ୩୦ ଗ୍ରାମ୍ ଚିନି ପକେଇ ଗୋଳେଇ ଦେବେ । ତା’ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ୫ଗ୍ରାମର ପକାଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦେବେ । ଏଥର ପନିର ପଲାଉ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।

Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4