ଆଳୁ ଓ ବାଇଗଣ ଭର୍ତ୍ତା

Spicy eggplant thai food

ପ୍ରଥମେ ଆଳୁକୁ ସିଝାଇ ଥଣ୍ଡା କରିଦେବେ । ବାଇଗଣ ମଝିରୁ କଣା କରି ଏହାକୁ ପୋଡ଼ି ଥଣ୍ଡା କରି ଚକଟି ଦେବେ । ବାଇଗଣ ପୋଡ଼ି ଗଲେ ଏହାକୁ ଧୋଇ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଦେବେ । ଆଳୁରୁ ମଧ୍ୟ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଦେବେ । ଗରମ ତେଲରେ କଟା ପିଆଜ, କଟା ବିଲାତି ବାଇଗଣ, କଟା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ଓ କଟା । ଧନିଆପତ୍ର ପକାଇ ଭାଜିଦେବେ । ଏହା ଭଜା ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଆଳୁ ସିଝା, ବାଇଗଣ ପୋଡ଼ା ଓ ଲୁଣକୁ ପକାଇ ଭଲ କରି ଖଡ଼କି ଦେବେ । ଏଥର ଆଳୁ ଓ ବାଇଗଣ ଭର୍ତ୍ତା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ।




Mango Lassi ( Indian Mango Yogurt Drink ) https://t.co/wVF6tSEG9n #sarbat #lasi #mangolasi https://t.co/wVF6tSEG9n
https://t.co/31s9RdaRBP spicy oil is used in the pan as a cooking base for meats and vegetables, as a spicy dipping… https://t.co/31s9RdaRBP
RT : Influenced of odia food bloggers. "Pakhala bhata" isn't the only thing we eat. https://t.co/ARaftjTgD4