କଲରା ବରା
ଉପକରଣ – ବଡ଼ କଲରା-୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ଛାଣିବା ପାଇଁ ତେଲ-୨୦୦ ଗ୍ରାମୀ, ଅରୁଆ ଚାଉଳ-୧ କପ, ବଟା ମସଲା (ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ, ଲଙ୍କା ଓ ଜିରା) ୪ଚାମୁଚ ଓ ଦରକାର ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ନେବେ । ପ୍ରସ୍ତୁତି –ପ୍ରଥମେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଓ ଲୁଣ ଦେଇ କଲରାକୁ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲରା ସିଝିଗଲେ ଏହାକୁ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ବଟା ମସଲା, ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜି ଏହି କଲରା ଚକଟାରେ ପକାଇ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ …